פריצות לאתרים הם דבר שכיח מאד בימינו במיוחד עבורנו הישראלים שמהווים מטרה קלה להאקרים פרו פלסטיניים שרק רוצים לעשות נזק לאתר מתוך כוונת זדון בלבד, אז מה כל זה קשור לשרתים? ובכן רוב האתרים בארץ מאוחסנים בשרתי שיתוף, כאלו זולים שיחד איתנו מכילים עוד הרבה אתרים של אנשים אחרים ואולי אתם לא יודעים זאת אבל הפריצה לאתר שלכם לפעמים לא קשורה באמת אליכם אלא לפרצת אבטחה שיש למישהו אחר באתר המאוחסן על אותו שרת שלכם, דרך אותו אתר האקרים מצליחים לחדור לשרת ובזה אחר זה מפילים כמו דומינו את כל שאר האתרים, אז מה עושים?
בכתבה זו נביא בפניכם את כל מה שאתם צריכים לחפש ולדרוש מהשרת השיתופי שלכם כדי שיהיה טיפ טיפה יותר מאובטח עבור האתר שלכם.
דרישות אבטחה שרת
- שרת ייעודי ולא שיתופי – ראשית אם ביכולתכם מבחינה כספית לעבור משרת שיתופי לשרת ייעודי אז הרי שהנה כבר שיפרתם בצורה משמעותית את האבטחה של האתר שלכם, כעת אתם תלויים רק בעצמכם ולא בעוד הרבה בעלי אתרים אחרים.
- חסימה למדינות עוינות – שרתים יכולים לחסום תנועות גולשים ממוקמות שונים בעולם ולכן ניתן לסמן את כל מדינות ערב, רוסיה ואפילו חלק גדול ממדינות המזרח הרחוק כחסומות ככה למנוע חלק גדול מהפריצות לאתרים, נכון שהאקרים מקצועיים לא יתקשו בהגבלה שכזו ויצליחו לעקוף אותה בקלות אבל יחד עם זאת האקרים מקצועיים לא פורצים לאתרים קטנים אלא לגופים ומוסדות ענקיים.
- מעודכן עם פייר וול חזק – חפשו אחר שרת שמחזיק בגרסת סיפאנל עדכנית, שהמערכות שלו מתעדכנות באופן תמידי ושיש לו פייר וול חזק מאחוריו.
- נוקט אמצעים נגד אתרים המפרים את קודי האבטחה הבסיסיים – חפשו אחר שרת שנוקט באמצעים נגד אתרים לא מעודכנים.
מרחבי הרשת:
אינטרנט סיבים אופטיים – הצטרפו לשירות האינטרנט בסיבים אופטיים מבית yes