שרתי לינוקס ובעיקר אלו מישראל נתונים כל הזמן להתקפות סייבר, תקלות שרת ומסדי נתונים, בכל פעם אחד כזה קורה הנתונים של האתר שלכם עלולים להיפגע, הדרך להחזיר הכל למצב הקודם במהירות המרבית ועם כמה שפחות איבוד מידע הוא על ידי שחזור האתר מגיבוי קיים.
בכתבה זו נסביר לכם את החשיבות שביצירת גיבויים ידניים או גיבויים מתוזמנים באמצעות פלאגינים שמתממשקים עם השרת.
חשיבות הגיבויים
אם אתם מתעסקים זמן מה עם שרתים אז הרי שכבר יצא לכם פעם או יותר להיתקל בתקלות שרת, בפריצות לשרת או במחיקת הנתונים ממסד הנתונים בגלל תקלה משונה, כל אלו ישאירו את האתר שלכם שבור וריק אל מול הגולשים, כל המידע, התוכן והעבודה שצברתם במשך זמן קיומו של האתר ימחק ולא יהיה, במצב שכזה לרוב השרתים יש גיבויים תקופתיים שיוכלו להפעיל (לא לכולם יש) אבל זה בהרבה מאד מקרים לא מספיק טוב כי העדכון האחרון שעשיתם לאתר או צבירת הנתונים של התקופה שבין הגיבוי לנפילה של האתר פשוט ייעלמו.
לכן חשוב מאד לנהל שגרת גיבויים תמידית בה על כל שינוי אתם מבצעים גיבוי בין אם זה אוטומטי או ידני (עדיף ידני נסביר בהמשך למה) העיקר שיהיה בידיכם ובמחשב האישי שלכם גיבוי עדכני.
למה עדיף גיבוי דיני? ובכן גיבויים אוטומטיים פועלים בצורת התממשקות לשרת, אם מדובר בפריצה או בתקלה שהחלה זמן מה לפני שהאתר נפל יכול להיות שהפלאגין שיוצר את הגיבויים האוטומטיים יחדל לפעול גם הוא ואז הגרסה הכי עדכנית לא תהיה ברשותכם מלבד כך לרוב אותם פלאגינים יוצרים קובץ גיבוי על השרת מה שעלול להימחק יחד עם כל שאר הקבצים.
למה עדיף שהגיבוי יהיה על המחשב? גיבוי שיושב על המחשב שלכם סביר להניח יהיה בטוח יותר מאשר גיבוי שיושב על השרת התקול.
מרחבי הרשת:
אינטרנט סיבים אופטיים – הצטרפו לשירות האינטרנט בסיבים אופטיים מבית yes