oie_8144219wZh7yU4k

תקלות נפוצות בשרתים

פורסם ע"י admin on יולי - 30 - 2020

שרתים חווים לא מעט תקלות ואם אכסנתם פעם בחייכם אתר סביר להניח שנתקלתם כבר בנפילה אחת לפחות של השרת כך שהאתר שלכם לא היה זמין לגולשים.

בכתבה הבאה נסביר מהם התקלות הנפוצות ביותר בשרתים בהם נוכל להיתקל וכיצד ניתן לשמור על האתר באוויר גם כאשר השרת למטה.

סיבות לתקלות

• פריצת סייבר – אחת התקלות הנפוצות ביותר בשרתים בעיקר בישראל היא לא אחרת מאשר תקלה הקשורה לפריצת סייבר, האקרים משתלטים על השרת אחרי שחדרו מפרצת אבטחה של אתר כזה או אחר ומשם הסתננו לכל השרת, התקלות הקשורות לסייבר יכולות להיות רבות ומגוונות, יש כאלו שימחקו את כל הקבצים על השרת והדטה בייס, יש כאלו שישתלו קובץ html שמציג גרפיקה כלשהי, יש כאלו שיזהמו את האתרים בווירוסים שיורדים למחשב של הגולש ועוד תקלות רבות ומגוונות.
• תקלת דטה בייס – דטה בייס כשמו הוא מחזיק את כל בסיס הנתונים של האתר, פעמים רבות נגרמות תקלות דטה בייס כתוצאה מגרסאות php ישנות של אתרים שלא מתקשרות עם הדטה בייס יותר, עקב העלאת קבצים פגומים ועוד.
• תקלה כתוצאה מעדכון – אם השרת עבר עדכון שדרוג קיים סיכוי של חוסר אינטגרציה וסנכרון עם רכיבים שלא תואמים את הגרסה החדשה, במצב שכזה יכול כל השרת ליפול או אך ורק חלק מהאתרים.
• דריסת נתונים – לפעמים עובדים ומנהלי שרתים ואתרים גורמים לדריסת נתונים בשוגג, בעיה זו תגרום לאתר להציג שגיאה של מסד נתונים תקול או שתציג אתר בגרסה שונה מזו שאתם רוצים וצריכים, הטיפול בתקלה שכזו יכול להיות קל לביצוע במידה ויש לכם גיבוי.
אם תעבדו בסנכרון עם ענן או עם שרתים נוספים המחזיקים את קבצי האתר והנתונים שלו בצורה מסונכרנת תוכלו למנוע ירידה מהאוויר במידה ושרת אחד כשל ונפל.

סגור לתגובות

עדכוני טוויטר

RSS not configured

מפרסמים